torsdag 29 september 2011

Pärlor för svin och så lite nationalekonomi och åldersdiskriminering

Jag har med långa tänder men också med en viss känsla av "jag överlistar er alla slarvpettrar och slarvmajor" styrt upp texter som ska levereras i morgon bitti.

Återstår lite smått, det ordnar sig för jag stiger upp lite tidigare.

Jag kan ibland tycka, mellan när jag tycker att mitt jobb är min stora passion (vilket är grunden för allt), att det är tradigt, att det är för mycket, att det är orättvist. Faktum kvarstår: det går att lära sig nytt, nya metoder, effektivare funktion med fokus på att leverera och leverera kvalitet trots 57 år fyllda. Jamen jag har ju erfarenhet som bara den och ett öppet sinne, plus sorteringsförmåga. Plus flexibilitet plus ....

Åldersdiskrimineringen i dessa tider är till stor nackdel för nationalekonomierna och företagens effektiva och ändamålsenliga funktion.

Jag har därvid inget att klaga. Jag får fler erbjudanden än jag klarar av och har en central uppdragsgivare som jag har ett mycket gott förhållande med.

Men jag tänker på dessa människor som i sina fulla förmågor förnekas en arbetsplats för att de är för gamla.

Jag har en väninna, mycket framgångsrik i sin bransch fram till sin pension, som vid en head hunter-intervju när hon var drygt 40, konfronterades med frågan om "hur är det här med att lära sig nytt".

Och då kommer jag osökt till frågan: Vad är att lära sig nytt? Är det att kontinuerligt lära sig det som behövs för uppdraget eller är det att slaviskt följa alla nya trender och använda alla nya applikatoner, till nytta eller ej.

Inga kommentarer: