måndag 19 september 2011

Måndagkväll, den 19 september 2011

J sitter på flygplatsen i Barcelona och väntar på sitt anslutningsflyg till Alicante, jag sitter och jobbar fortfarande en stund, diskmaskinen går och jag har öppnat dörren till terrassen för nu är uteluften skönt sval. Katten har fått kel, jag har fyllt på foder och vatten i skålen och har tänt en lampa i vardagsrummet så att det inte ska vara helt mörkt.

Jag sitter vid datorn med en bakgrundslampa tänd, nyduschad och i nattlinne. Vid sådanahär tillfällen jobbar jag "light", jag gör råöversättning och hoppar över allt jag inte orkar fundera på, med principen om att "every little helps".  Allt kommer ändå att kräva ett antal genomgångar senare.

Det är mycket skrivande om jobb och mycket jobbande och jag har tagit på mig en hel del, särskilt som oktober kommer att ha en hel del lediga dagar då jag tänker känna mig ordentligt ledig. Sådan är frilansarens och företagarens tillvaro: jobba nästan dygnet runt när det passar och behövs men också ta ledigt när man så bestämmer och man tycker att man har råd (eller inte, det är väl relativt).

Nej nu blir det stopp, jag måste skriva ett nytt inlägg om en annan sak.

Inga kommentarer: