söndag 11 september 2011

En djupare ytlighet

I  fredags hade vi middagsgäster. Så det blev att reda upp och städa. Om ett par dagar får vi kort besök av ett par från La Coruña, Ana och Arturo. Jag fortsätter med att reda upp och städa.

Och jag är så nöjd så nöjd och vet att bara vi upprätthåller detta så känns tillvaron klarare och redigare.

Om än jag kommer aldrig, om så jag skulle börja mitt liv från början, kunna bli lika skicklig och perfektionist med allt som de är. Särskilt Ana, som bestämmer allt om inredning och hur hushållet fungerar. Vilket det gör perfekt, med hennes disciplin och vilja av stål  och all hjälp hon har med hushållet.

På deras sommarställe har Arturo ett litet rum som är bara hans och där han får ordna hur han vill. I resten av tillvaron flyter han på i en en vardag som andra sköter och han får syssla med sitt. Vilket inte har varit eller är lite.

Nu kan man ju tro att jag/vi ordnar upp för andra. Men det är inte så enkelt. Vi ordnar också upp och organiserar för oss själva och det är ack så nödvändigt att gå genom sitt skrot med jämna mellanrum.

Många många påsar går till välgörenhet, många går till avfall och en del går till våra externa förvaringsutrymmen (vi har två stora garage fulla med grejor...). Men så bor vi också ganska smått.

Men någon gång i en inte alltför avlägsen framtid måste vi rensa och göra oss av med saker. Vi kommer trots allt och högst sannolikt aldrig flytta in i något så stort att allt får plats.

Hur som helst, är det inte så att när man visar upp hur man bor så vill man att det avspeglar hur man är. Lite samma som med kläder och frisyr och annat ytligt. Men det är en sorts ytlighet som ändå går in på djupet.

1 kommentar:

Kräma sa...

Jo, nog visar ytan mycket om djupet.Känner du dej bekväm och nöjd i ditt hem så känner nog gästen av det, och känner du dej fin i din snygga klänning(eller perfekta makeup) så utstrålar du skönhet,det ser alla!