fredag 30 september 2011

Årets bröllop i Spanien, med råge

inträffar den 5 oktober trots protester från den 85-åriga brudens alla sex barn, spanska kungen*
och generellt sett hela den höga societeten. På bilden nedan, från den 25 september, tillbringar de förlovade en eftermiddag på tjurfäktning. Han är 62 år och funktionär på skatteverket och oerhört bevandrad inom konst, vilket han delar med sin flamma.


Denna dam, blåblodigare än kungen, La Duquesa de Alba, har en vilja av stål och driver igenom vad hon vill. Bland annat fixade hon en del av den struliga vägen till bröllopet genom att färdigt dela ut alla sina tillgångar (som inte är få) på barnen för att visa att hennes blivande make åtminstone inte är ute efter hennes pengar och  många palats.

Hon behandlas med oerhörd respekt i skvallerpressen och pressen över huvud taget. Hon är synnerligen klipsk och skarp, har perfekt kontroll och lever utan excesser. Hon har satt stora pengar på att restaurera sina palats efter krigshärjningar och understöda kultur.

Hon hade en synnerligen sträng uppfostran och hennes första äktenskap ingicks med en strikt adelsman. Efter att han dött i cancer lät hon krulla håret, började klä sig okonventionellt och göra vad hon vill.

Sen gifte hon om sig med en f.d. präst som sedermera också dog. Så det blir nu tredje gången gillt.

Hon har aldrig skilt sig, men det har alla hennes barn.

Som ni märker så har jag läst rätt mycket av allt det myckna som skrivs om henne i tidningarna nuförtiden.

* Ja det är så att kungen först uttryckte reservationer, men så åkte damen och hälsade på kungen och styrde upp den saken också.

1 kommentar:

Peter sa...

Jag klandrar henne inte. You go, girl! :)