måndag 15 augusti 2011

på väg till fiesta och parad den 15 augusti inåt landet

Om det kändes hett i lördags så kan jag säga att i dag har det känts ännu hetare, och svettigare. Det är årsens tider minsann.

Inåt landet är det ännu varmare och vi är strax på väg en haltimme inåt till Callosa de Segura för att följa med en ståtlig nattlig parad av morer och kristna och alla deras underavdelningar, fina dräkter och många musikband. Det finns väldigt mycket historia bakom allt detta som vi inte riktigt känner till i detalj, men vi har lokala värdar som förklarar bäst de kan.

I dag på dagen var drygt 39 grader varmt i Callosa. Jag tror att solfjäder behövs även på kvällen och natten.

(morgondagen tror jag att åtminstone till hälften måste strykas ur almanackan)

Vi var förresten på motsvarande tillställning för två år sedan, och det har jag skrivit om, med några bilder och allt, här.

Ser fram emot detta, faktiskt.

Sen vill jag sova ut och repa mig och så ska vi ta ut vad vi kan av resten av sommartiden här. Bada i havet som sagt, det vore kanske dags.

Inga kommentarer: