tisdag 16 augusti 2011

Min främsta dygd är lättjan

Vad lätt det är att låta bli, om man inte helt nödvändigt måste.

När jag satt med mitt morgonkaffe (rätt sent efter gårdagen, men i alla fall) framför datorn och läste tidningar och bloggar så snurrade alla möjliga planer i huvudet. Städning, handla, reda upp, få saker på plats, använda en dag på annat än att jobba. Ack dessa morgnar med sina ambitioner.

Städa blev inte av utom att jag putsade balkongräcket och grillens lock. Handla blev inte av utom att jag skrev en lista men aldrig kom i väg till affären. Reda upp: öppna locket på en låda och bli överraskad av vad den innehåller, plugga in dokumentstrimlaren och strimla ett dokument. Få saker på plats: se dokumentstrimlaren. Annat än jobba: ganska bra, lite mottagande av nytt uppdrag och snusa på de redan innevarande; bokad för två månader framöver nu.

Ja lite något annat blev det väl av också, men ganska lite. Jag har inte ens varit ute i dag, för det är ju så hett och vad ska jag ta på mig och måste jag lägga makeup och vilka skor är tillräckligt bekväma och passar ihop med vad jag kan ta på mig och ska jag ta kärra till butiken eller orkar jag bära och tänk om jag möter någon bekant och inte har makeup och alltför bekvämt och löst klädd såsom hemma kan jag ju inte gå ut men i denna hettan...

Ja så här håller det på när man håller på med att låta bli.

I morgon måste det nog bli en Cut Out the Clowning-dag eller så mister jag tilltron på mig själv.

3 kommentarer:

Kräma sa...

Vad glad jag blir när fler än jag har oflytdagar! Fast , det där med makeup? Måst du för din egen skull eller andras? Sen unnar jag dej ett dopp i det blå( gröna)

Anonym sa...

Jag bara ÄLSKAR din blogg !Har läst den ett bra tag och känner igen mig i det allra mesta du skriver. Dagens inlägg kunde ha varit mitt eget, ord för ord !En liten presentation kanske skulle vara pá sin plats efter att jag "smygläst" din blogg i sá mánga mánader: Svenska gift med fransman sedan 41 ár. Efter 5 ár i Paris och 32 i Montreal bor vi nu i Barcelona sedan 5 ár. Dotter och tvá barnbarn i England, son och svärdotter i Barcelona (de väntar tvillingar !) Tillsammans med min man, som ursprungligen var bankman, drev vi i mánga ár en översättningsfirma i Montreal och arbetar fortfarande med vára kanadensiska kunder. Trivs väldigt bra i Barcelona, har inte ángrat ett ögonblick att vi flyttade hit!

Farmor Anka men också Anka. sa...

Kräma: Detta med makeup och kamma håret och klä sig någorlunda hyfsat när man går ut, det är ju en intressant fråga, men månne det inte är mest för mig själv men samtidigt säger det något om hur jag vill se mig i andras ögon, så vad som är hönan och vad som är ägget....
Anonym: Tack för en härlig kommentar och tack för att du presenterade dig! Härliga platser du har bott/bor på. Fortsätt trivas och lycka till med tvillingarna, vad spännande det ska bli!