tisdag 9 augusti 2011

dessa dagar, denna sommar

Dagarna går, som de gör. Jag har knattrat på mina aktuella uppdrag som jag fått i gång efter en lite trög start.

Packat upp, tvättat kläder, gått på Pilates (i går och i morgon), funderar på vad som behövs i kylskåpet, skrivit listor på sånt som behöver göras, sovit långa nätter (det bästa jag vet och som att det gör gott för tillvaron).

I morgon kväll ska vi på ett kalas en bit härifrån inåt landet. Engelsmän från J:s bowlingklubb. Fyrtioårskalas, vet inte om de fyller fyrtio eller varit fyrtio år gifta, troligen det senare. Detta är en bit av min tillvaro, att (frivilligt) delta i sociala sammanhang som jag inte alla gånger vet så mycket om på förhand. Det kan bli på många sätt. Vi skulle välja mellan fisk eller kött så jag antar att det blir på en restaurang eller dylikt.

Någon kan tycka att jag är ett mähä som bara hänger med på det här sättet utan att ha utfrågat alla detaljer, men det är jag inte. Jag bara väljer att välja bort alltför mycket frågande och att ta vissa saker som de kommer. När det gäller och känns så, så kan jag nog uttrycka mina bestämda  åsikter och val, det har J fått känna på många gånger under alla dessa år. I kväll har jag valt bort en bjudmiddag ute på lokal, J får representera själv. Vi ger varandra valfriheter, det gör vi.

Nästa måndag är vi inbjudna av ett spanskt par att se på en traditionell uppvisningsparad av morer och kristna i Callosa. Var där för ett par år sedan och det var fint, om än sent på natten. Å andra sidan är det just det som är speciellt för augusti här, den sena varma natten. En sommarupplevelse.

Inga kommentarer: