onsdag 17 augusti 2011

Är det nu riktigt klokt

Om det skulle ha undgått någon, så går jag mer eller mindre regelbundet på Pilates. Det är främst Reformer-versionen, den där man alltså jobbar med en Reformermaskin med olika motstånd.

Jag började med Pilates matta för mångamånga år sedan och när gymet jag går på skaffade maskiner så anslöt jag mig till den gruppen. Det är grymt bra träning för muskler och flexibilitet och skonsamt för inte helt unga människor som jag. Vad mig fattas är aerobisk träning men det är en annan historia.

Vad som mig också fattas i dessa hettans tider är luftkonditionering. Det finns en maskin för ändamålet, men de spanska damerna vill inte ha på den.

Och när det är så hett och fuktigt att jag efter att ha gått i tio minuter hemifrån till gymet får torka svettdroppar ur pannan INNAN träningen börjar.

Jag har två stora handdukar, en som underlag och en för att torka svetten som rinner och skvätter. En stor del av energin i övningarna går just nu för min del ut på att få ett någorlunda fast grepp för allt bara svettas och glider. Och dricka vatten mellan varven.

Efter morgonens klitschblöta pass kände jag mig totalt orkeslös och svagare än nästan någonsin men eftersom jag har min Cut Out the Clowning-dag så gick jag via butiken på vägen och avverkade min korta inköpslista från i går, plus en inte i min tillvaro normalt hörande men just då så nödvändig Red Bull som jag pimplade på min darriga väg hem.

Inga kommentarer: