lördag 6 augusti 2011

Ankomst till Durango den 2 augusti och utfärd till San Sebastian den 3

Efter att den 2 på kvällen, lite för sent, ha anlänt till hotellet i Durango en bit utanför Bilbao, och efter ett sent kvällsmål på hotellet bestående av gåslever och en halv flaska Moe som vi skulle lite unna oss, och under vilket J behövde ta ett samtal på mobilen (halvelva på kvällen), varefter  följde diskussion på rummet om mobiltelefonvanorna så den natten sov jag inte så bra. Så blir det i bland.

Morgonen därpå var det ganska tyst vid vårt frukostbord men på väg till San Sebastian tinade det upp småningom. Dock så anlände vi till fel del av stan. Vi var ute efter gamla delen, som vi hade blivit rekommenderade, men det finns en gammal del och en gammal del. De heter lite olika, den ena är totalt ointressant och finns i stadens västra del och den andra, den med smala gator, gamla byggnader osv. finns till öster.

Detta gav oss dock möjlighet/tvång att gå längs  Playa de la Concha 1,4 km till den riktiga gamla delen, trängas med turisterna, söka efter ett matställe bland alla turistrestaurangerna, tröttna och vill inte, så gick vi mot centrum och in på ett ställe där vi fick hyfsad mat och det var mest spanjorer, faktiskt.

Så gick vi tillbaka till bilen, dels genom centrum, dels längs playan. Svettigt.

Allt är dyrt och ganska aristokratiskt i denna stad, ännu mera var det förr, och det syntes på folk. Det fanns mer än ett exemplar jag hade haft lust att fotografera, men det finns gränser.

Damerna längs strandpromenaden i sina märkesutstyrslar, den gamla damen med sin man vid östra cafeterian, skrynklig och skraltig med fina kläder, rött läppstift och stora örhängen, många äldre människor med sina anställda beledsagare/hemhjälpar, barnfamiljer, den äldre välklädda damen som satt på en bänk i skuggan med en bok och med utsikt mot stranden.

Östra delen av strandpromenaden, i bakgrunden skymtar Ayuntamiento, dvs. stadshuset.


Centrum med gågator, tomt på folk pga. lunchtiden. Märkesbutiker till höger och till vänster.


Gamla stan och en av kyrkorna.


Västra delen av playan. Observera badhytterna, dagshyra 20,30 euro. Längs berget bakom går en bergbana upp till höjden från vilken man lär ska ha en fin utsikt, ända till Frankrike.


Så letade vi upp bilen och åkte tillbaka till hotellet där vi hade en mysig drink ute i trädgården, ett trevligt kvällsmål i restaurangen och så sov vi gott till följande morgon.

Inga kommentarer: