tisdag 26 juli 2011

Denna kvällen avklarad, check

Rubriken gör kanske inte kvällen rättvisa. Maten var supergod och vårt sällskap på dussinet personer hade vissa intressanta inslag.

Väldigt engelskt var det. I det ingår personer med spetsfundig humor och intelligent blick (en god del) och den typen av engelska personer som jag uppfattar som aningen vulgära även om de kanske inte är det på riktigt, men som inte platsar inom min bekvämlighets- eller respektzon eller hur jag nu skulle uttrycka det.

Restaurangen utanför Guardamar är inte den man stöter på av misstag direkt, gömd bakom besvärliga trafikarrangemang och utan riktig skyltning längs vägen. Men mycket välbesökt, helt smockfull när vi kom. Inte en enda spanjor. Bedagade och läderhudade söndersolbrända engelska äldre kvinnor med alltför mycket exponerad hud, någon yngre familj. Som sammandrag, ett slags tvärsnitt av den brittiska fasta och rörliga populationen. Det kan ha funnits någon belgare eller annat.

En av dessa kvällar och händelser som har passerat och som man har som ett minne i sin hjärna och som man kanske återgår till eller så kanske inte.

Inga kommentarer: