fredag 3 juni 2011

man tar inte alltid alla seder dit man kommer

Vi är egenföretagare med allt vad det innebär. Obestämda och oändliga arbetstider, men också frihet när det kommer sig.

I min värld förekommerer det inte kontakttagning efter nordisk kontorstid. Åtminstone ringer inte telefonen.

Me J är det helt annat. Här jobbar de flesta av hans kontakter till minst åtta på kvällen, och många sköter telefonsamtal ännu senare. Att ta "fredagsmys" eller ta sig kvällsmål och koppla av låt säga efter klockan sju är alltid förenat med risken för en ringande telefon och något som i värsta fall måste åtgärdas genast.

Vad jag har förstått inleds den riktigt lediga kvällen, med plats för teve och avkoppling och inga förväntade samtal, omkring klockan tio. Tio är "prime time" i de spanska tevekanalerna. Då är middagen avklarad och det finns plats för ett par timmars tevetittande. Att gå i säng före tolv anses tror jag vara lite märkvärdigt.

Men så äter de flesta inte heller något tidsödande morgonmål. Uppstigning fem före, iväg och så kring elva eller så fylls barerna med folk som vill ha kaffe och något tilltugg.

Hur ja nu kom att tänka på detta - jo, vi tänkte äta middag sjutiden och jag har tagit ur frysen en restbit av det härliga köttet vi hade till påsk och så gör jag en urgod potatissallad, och det ser ut att bli en fin kväll att sitta ute.

Jag tror att jag får be J får att stänga av telefonen.

Inga kommentarer: