torsdag 2 juni 2011

Maktkamper

Scen 1:

Little Miss seglar in, avhämtad från dagis av J..

LM: - Jag talar engelska!

Jag: - Jag talar svenska.

LM: - Nej du ska tala engelska.

Jag. - Jag talar svenska i alla fall.

LM: - Men J talar i alla fall engelska, jag hörde honom tala engelska i bilen!

J:- Men hos oss pratar farmor och jag svenska.

LM: - Men jag vet att ni kan engelska, varför talar ni inte engelska?

Allt avlöpte dock utan språkstrider i fortsättningen, och vi pratade våra respektive språk i största harmoni.

************

Scen 2:

Little Miss har gjort nummer två på toaletten och det var någon detalj med hanteringen som inte var till ynnest, så hon försökte arbeta upp ett raseriutbrott men det lyckades inte riktigt.

För att nu ändå visa vad hon tycker så satte hon sig (fortfarande utan trosor eller byxor) på en pall med ryggen mot mig (dörren), korsade armarna demonstrativt över bröstet och meddelade med pondus att här kommer jag att sitta tills min pappa hämtar mig och nu kan du stänga dörren.

Vilket jag gjorde och när jag efter en stund lockade med "flan" så var striden över. Med förbehåll för att den här gången får den inte förstöras med någon sked. "För då börjar jag gråta."

Det visade sig att vi inte hade någon flan, däremot nog youghurt (och det blev ingen kris!) , till vilket hon valde en av våra största skedar som knappt rymdes i burken, "för jag är en stor flicka och behöver en stor sked".

1 kommentar:

heffamamman sa...

Den bästa av åldrar. :) Tycker åtminstone jag.