fredag 17 juni 2011

Kulturhistoria och livets märkliga gång

Jag har en avundsvärt duktig kusinfru på Åland.

J och jag var i tiden på deras bröllop och jag minns att min kusins yngre syster sa att hon är inte bara vacker utanpå, hon är vacker inuti också.

Nu har hon tagit som projekt att intervjua min 95-åriga faster om gamla tider. Och hon har hittat min fasters dagböcker från anno dazumal och gamla amerikabrev mellan min farfar och hans bröder på vinden och nu håller hon på att sammanställa kulturhistoria.

Som att jag är nyfiken! Min pappa var inte så talför om sin uppväxt och förhållandena på gården. Det var svårt, för han förväntades ta över, men hans hälsa hade inte klarat av det hårda arbetet och hans intressen låg på annat håll och han gjorde sina modiga val.

Så kom det till att, genom en kedja av händelser, min pappa träffade min mamma och så föddes jag och mina syskon, det uppstod familjer, det föddes barn och barnbarn

Jamen hur märkliga är inte alla svängar här i livet. Man vet aldrig vad som finns bakom hörnet.

Inga kommentarer: