tisdag 31 maj 2011

Kungligt värre

Jaha.

I Sverige är kungen ute på hal is. I Spanien är kungen sur och ironisk på att det spekuleras om hans hälsa för att han har en knäoperation inplanerad.

En annan sorts kung av sitt slag, en berömd f.d. tjurfäktare, ligger söndertrasad på intensiven efter en bilolycka som han var skyldig till och där en oskyldig förare dog. Tragiskt men intressant dilemma. Om han överlever, förblir han en hjälte eller kastas han i smutsen?

De spanska gurkorna är nu efter analyser ändå inte orsaken till ehec. Jag skulle just nu inte vilja vara andalusisk gurkodlare som har varit tvungen att förstöra tonvis av skörden pga. uppbangad hysteri. De kommer inte att leva så kungligt med de förlusterna.

Här hos oss är katten kung på täppan och ställde till med alla sorters show när matskålen var tom klockan fem på morgonen. Den rackaren äter och snaskar på nätterna och vi glömmer oftast kvällspåfyllningen.

I morgon eftermiddag har vi en annan kung, ursäkta drottning, på täppan, när Little Miss ska vara här och då ger t.o.m. katten efter.

Inga kommentarer: