torsdag 19 maj 2011

Den sköna vardagslunken

Det är torsdag kväll. J har sin reguljära bowlingkväll, men skillnaden är inte så stor. Hade han varit hemma hade han suttit framför sin dator och jag framför min.

Så skulle han ha fixat något enkelt kvällsmål såsom smörgås och jag skulle ha satt mig med en bok medan han fortsätter framför datorn, eller så skulle vi se på någon avsnitt av någon serie. TV ser vi jättesällan på. Så skulle vi gå i säng, antingen jag först (oftast) eller han först (som i går, sällsynt).

I morgon stiger han sannolikt upp först. Så stiger jag upp och det är godmorgonpuss och kram och så fixar han kaffe och smörgås. Som vi avnjuter framför var sin dator med morgontidningar och dylikt som man skummar av på morgonen.

Så tar vi check på hur dagen kommer att se ut. I bland ser den ut som tänkt, i bland inte. I bland finns det betydande saker att prata om och diskutera, i bland inte.

Och sådär håller det på. Vardagslunken. Den som man längtar till när man är borta någonstans och det blir för intensivt. Och som man skulle bli helt uttråkad av om den inte avbröts emellanåt.

Inga kommentarer: