lördag 2 april 2011

En ensam lördag

Jag sitter och jobbar. Det är en bladibla-text som är arrogant skriven av en holländare på engelska (det har ingen upplyst mig om men jag har lärt mig att förstå signalerna), men not to worry, jag kan ämnet innan och utan. Jag ser genom bladibla-formuleringarnas fasad och skriver om dem på svenska.

I morgon och på måndag ska jag redigera svenskan och göra den ännu bättre. Lusläsa ett par EU-direktiv, säkerställa terminologin, slutföra kommentarerna.

Mellan varven ordnar jag upp lite, städar, tvättar och hänger upp i solskenet. Lutar mig mot räcket, njuter av den lagoma värmen och ser grannfrun mitt emot hänga upp sin tvätt på takterrassen. Iakttar trafikspelet på gatan.

Det finns alltid situationer. Tobaksbutikens kund har parkerat delvis framför garageinfarten, garageplatsägare vill in och ställer sig mitt på den breda gatan för att tuta, efterföljande bil som inte kommer förbi börjar tuta, en bil som vill svänga in på vår gata börjar tuta. Killen kommer ut ur tobaksbutiken, sträcker ut armen handen i en "jamen här kommer jag ju"-gest, åker bort.

Funderar på om jag ids handla eller om frysen får bestämma min mat i dag.

Nedladdningen av första säsongen av Mad Men är nästan klar. Behöver hitta subs och synka dem. I går svepte jag genom nästan hela femte säsongen av Dexter.

Tillvaro på egna villkor är bara förnamnet.

Inga kommentarer: