onsdag 30 mars 2011

Konsumentvrede

Vi har stamkundskort hos en stor kedja med traktens största (tror jag) supermercado som säljer praktiskt taget allt. Ja det handlar om Carrefour.

Vi handlar en hel del där, om än inte precis allt. Urvalet är bra och kvaliteten håller måttet, man får det mesta på samma ställe (utom grön Tabsco då, som jag tidigare har gnällt om). Fiskdisken är fenomenal och har stor omsättning (viktigt!), det finns en massa internationella produkter osv.

Stamkundsförmånerna utnyttjar vi när det passar, en del går förbi.

Nu råkade det sig att vi behövde ett extrasängsystem till biblioteket och samtidigt droppade det in en gåvokupong baserad på tidigare inköp, OCH, köper man något för att utrusta hemmet med så skulle rabatten ökas med drygt 15 euro.

Jag hade kollat liknande system på annat håll och de var dyrare, så vi tänkte att vi lika väl kan passa på utnyttja vår förmån. Typ every little helps.

Vid kassan visade det sig att sängsystem och madrasser inte räknades in i det högre rabattbeloppet. Nejnej, för det gäller möbler typ garderober och alla världens försök till förklaringar. Att en sängstomme, sängbotten och madrasser räknas som utrustning för hemmet ville ingen höra talas om.

Efter diverse diskussioner vid kassan, sedan vid kundbetjäningen, med anropande av allt högre chefer och så kom vi äntligen på de förlösande orden publicidad engañosa (vilseledande marknadsföring) plus hot om anmälan osv. och då började öronen fladdra och vi fick tillbaka drygt femton euro.

När man talar om drygt femhundra euro inköp är det ju inte ett avgörande belopp, men principen, den principen. Den helt härskna strategin om att största delen av kunderna godtar eller inte orkar bråka ens lite. Och så kommer det in ett vackert belopp extra.

Jag är också sur på att en viss sorts porslinstallrikar som jag hade köpt ett par "testexemplar" av  och som vi konstaterat vara bra och välfungerande för kvällsmål, förrätter osv, för en euro styck och tänkte skaffa mera av, NU kostade två och tjugo. Hade det varit en och tjugo, en och femtio men detta! Jag hade så gärna haft dem, men NOT.

"Ultimately we are in business to make money". Men gör ändå inte alltför många kunder vreda.

Inga kommentarer: