fredag 4 mars 2011

Grön tabasco

Med hänvisning till det synnerligen slitna uttrycket i-landsproblem så har jag haft enorma besvär med att hitta grön tabasco här i omgivningarna efter att tillförlitliga källor hade svikit. Jag t.o.m. kollade upp grossistföretag i Spanien vars reserver var slut!, övervägde privat import från tillverkaren, ja allt vad en nästan beroende konsument kan göra.

Det är så här att grön tabasco (gjord på jalapeño, grön chili) är den ultimata kryddan att stänka över nästan vad som helst, särskilt pizza. Ger mjukt sting, är inte för stark.

Jag tog appråpos och med förvarningen this may sound strange, upp frågan hos frissan (engelsk) igår. Hon sa att produkten finns nog hos Iceland (en affär med engelska livsmedel som funnits här i åratal men som jag av inertia ännu inte har besökt trots rekommendationer).

Jawell, jawell.  Halleluja. Och som att det fanns annat att välja på där också. En del av sortimentet är lite för engelskt (pajer hit och pajer dit, friterad potatis hit och dit)  men jamen jessus!

Integration och anpassning i all ära, men om det finns en lokal om än engelskbaserade affär som har det som inte spanska kedjor har, well då går jag dit för att få det som mig fattas.

Inga kommentarer: