måndag 28 mars 2011

Cirkus för folket, nä, mycket mer

Vi befann oss norr om Alicante. Med ett sällskap. Ett hotell med spa som fick betyg godkänt trots vissa markeringar i marginalen.

Vi gjorde en lördagsutfärd till Calpe med sin berömda höga klippa. Åt lunch på Club Nautico och viftade nej till inkastarna till strandpromenadens restauranger. Lång fin promenad längs stranden var det av och an. Sol men lite hård vind.

Efter vila på hotellet fem taxibilar till Benidorm Palace. Show i världsklass, inget att anmärka. Välfungerande service med mat och drinkar. Underhållning som fascinerar med ett upplägg av traditionellt och nytt, superproffsiga dansare med vackra kroppar. Och nej, jag är inte besatt av varken det ena eller det andra, men människokroppen har sin vackra tid särskilt om den är vältränad och sen går den tiden förbi, och helt ur estetisk synpunkt är det en fröjd att se den vackra versionen göra underhållande vidunderligheter i en show.

Det fanns särskilt ett nummer där tre välformade unga manskroppar gjorde en skultpturlikande långsamt dynamisk performance till dramatisk nusik och den estetiken, den dramatiken.

Jag grät, det var så vackert och imponerande. Det fanns ingen erotisk anspelning (inte så att jag inte uppskattar sådant, as such), det var en såsåså en hyllning till den vackra kroppen och estetiken i vissa rörelser och positioner.

Och låt oss göra det fullständigt klart att en människokropp har sitt bästföredatum på marknaden t.ex. för shower, för det ingår i våra gener att gilla ungt kött, men lika klart ska det vara att man accepterar sin partner efterhand vi åldras.

Allt annat är i min mening hyckleri. Gilla vad du får titta på, gilla ditt hemmaliv.

Inga kommentarer: