fredag 11 februari 2011

få det till

Har levererat ett superkrävande uppdrag och drar mig lite för att sätta i gång med nästa. Behöver lite andningspaus och mellanprojekt.

Som att packa upp resväskorna till slut. Få det ordnat med swap av hallmöbel mellan hemma och kontoret. Bort med billyhyllan som tillfälligt hamnade där, och in med en lägre möbel så att vi får upp vår älskade ovala spegel med gyllene träram igen.

Den köpte vi för länge sen av en äldre italiensk farbror som höll antikaffär här i Torrevieja. Hos honom köpte vi också vår fina gamla tunga sexarmade takkrona i brons. Denne förtjusande gamling hade haft "ett underbart liv" sa han. Som tillverkare av handgjorda takkronor i USA levererade han bl.a. till Vita huset. (Hur han hamnade i Torrevieja hade något med fruns ursprung att göra.)

Han förevisade stolt butikens väggar som var tapetserade med signerade foton av amerikanska presidenter. Pratade och berättade.

Det var en underbar affär som tyvärr upphörde alltför snart när han inte orkade längre.

Och jag ångrar än i denna dag att vi inte fick det till att besöka honom med vår dåtida familjekvartett för att bjuda på vårt italienska bravurnummer Chitarra D'amor. Jag tror han hade gillat det.

Få det till. Att det ska vara så svårt.

Inga kommentarer: