tisdag 22 februari 2011

"Exotiska" ingredienser och osmarta satsningar

Jag kan bli lite nervös av att vissa bastillbehör som t.ex. sambal oelek och en uppsjö av allt som tas helt för givet i nästan minsta lilla affär och alla recept i Norden och på andra håll bara går att få i valda affärer här. När de behagar ha dem.

Och då ska ni veta att läget är ojämförbart bättre på den punkten jämfört med för 20 år sedan.

I dag gick jag med en lång lista med min shoppingkärra till en känd affär på lagom promenadavstånd bl.a. för att jag brukar få grön Tabasco och en viss jättegod ananasjuice där.

Fanns inte. Inte nu och sannolikt inte i fortsättningen heller. Och jag kommer inte att gå dit flera gånger. Det är en patetisk misär som jag kände av vid senaste besöket och nu vill jag inte uppleva den igen.

Och så resonerar säkert många andra. Det är en affär i en kedja med prestigerykte. Håll fast vid det då. Försök inte bli Liedl (intet ont med Liedl men det är en annan nisch). Sorry om ni etablerade er på en dålig plats längs en oattraktiv gata.

Inga kommentarer: