torsdag 27 januari 2011

Rapport till min son nyss

[med lite modifikationer]

Fint att höra att det gick bra med La Nueras operation i morse.

Det gick jättebra med flickorna över natten. Little Miss åt inte så mycket mat till middagen trots att hon berömde köttfärslimpan, men hon drack jättemycket vätska, hon var tydligen jättetörstig och kunde kanske inte skilja känslan från den hunger hon proklamerade. Senare på kvällen fick hon youghurt, mjölk och smörgås. Big Sister åt jättemycket (surprise...). Bra så.

Big Sister gjorde sina läxor, kunde inte alla matematikuppgifterna och jag kunde inte hjälpa då jag inte vet vilket system lärarna förklarar efter. Sedan gick båda flickorna i badet, jag tvättade Little Miss hår medan Big Sister hade sitt långa hår uppsatt och i duschmössa. När Little Miss var klar fick Big Sister ta bubbelbad i jacuzzin, något som Little Miss än så länge är lite rädd för.

Little Miss somnade med mig i min säng (23-tiden) efter att vi läst Muminbok tillsammans. Jag flyttade henne över till hennes sovplats och där sov hon hela natten oavbrutet tills att hon blev väckt och var på gott humör.

Big Sister skötte sig exemplariskt på morgonen, gjorde även sin egen snacks, hade glömt ta med "hairpins" för sin obligatoriska håruppsättning (löst långt hår godkänns inte i skolan) men jag hittade några här hemma så det ordnade sig. Hon fick cornflakes och mjölk till morgonmål, Little Miss drack ett glas mjölk och jag fixade hennes morgonmellanmål för dagis.

Little Miss ville helt bestämt inte ha strumpbyxor på sig under jeansen, men jeansen är ju ganska tjocka och hon hade ordentligt på överkroppen så hon fick hoppeligen ändå inte kallt. Att få på sig jeansen tog ganska länge då hon vägrar all hjälp och den hårda knäppknappen och att få dragkedjan dragen ända upp var hårda utmaningar. Efter det gick vi genom ett antal utmattningsduster per plagg och särskilt skorna, som tycks vara motviljans sista utpost när det gäller att lämna ett ställe.

Hon var dock glad att komma till dagis när de här vissa trösklarna hade klarats av.
Nästa gång flickorna övernattar kan ni skippa plädarna (=mindre att bära). Vi har ganska varmt inomhus och t.o.m. frusna jag sover utan pläd ovanpå täcket och i ärmlöst nattlinne.

I dag har jag varit rätt seg. Allt gick ju så bra som det bara kunde men man engagerar sig ju så att det bara kokar i huvudet.

Och så kan man ju undra varför jag kommunicerar med min son i samma stad per e-post, men det är så praktiskt på många sätt, det är det ju.

4 kommentarer:

heffamamman sa...

Internet är mycket praktiskt för all sorts kommunikation. :) Ni verkar ha haft det riktigt mysigt ihop trots den utdragna påklädningsprocessen på morgonen. Jag är glad att Heffaklumpen inte har kommit in i nån sån fas ännu, för då skulle nog hans storebröder blir försenade till skolan varje morgon. ;-) Jag skjutsar dem vintertid så länge jag är hemma.

Jag hoppas verkligen att vi också kommer att bo nära åtminstone några av våra barnbarn sen då den tiden kommer. För trots att det ibland kokar i huvudet på dig, så måste det ju ändå vara otroligt berikande. :) Ha en fin helg! Hoppas att sonhustrun återhämtar sig snabbt.

Farmor Anka men också Anka. sa...

Visst hade vi det sååå mysigt på många sätt, t.o.m. påklädningen hade sin lilla charm. Och huvudkoket berodde särskilt på att det var en helt ny sak att ha flickorna över natten när de skulle till skola och dagis nästa dag och få med allt behövligt. Men otroligt berikande, det är det minsta man kan säga.

heffamamman sa...

Glömde fråga en sak... Är det vanligt i Spanien att flickor inte får ha löst långt hår i skolan? Jag känner många utlandssvenska mammor, men just det var nåt nytt för mig. Eller förresten kanske jag nog har hört om liknade regler tidigare också.

Vad gäller huvudkok så har jag det var och varannan dag tycker jag. Tror det liksom hör till när man har att göra med barn av yngre ålder. Tonåringar med för den delen. :)

Farmor Anka men också Anka. sa...

Jag har för mig att regler om hår etc. bestäms per skola. Likaså (fåniga) regler om hur gymnastikkläder får se ut osv. Det är mycket brokigt inom skolsystemet i Spanien för det finns väldigt mycket av lokal bestämmanderätt.