söndag 30 januari 2011

Gulligt

I början av december deltog vi i ett event i La Coruña, norra Spanien.

Vi minglade bland annat med en bekant från förra årets event, en artig ung man, cirka femton, med tandställning och finnar. Han frågade diskret bakom sin långa lugg om vi under vår förestående Finlandsresa kunde samla in finländska euromynt som komplement till hans samling.

Vi fick hans adress, jag hade ärendet i åtanke och när vi befann oss i Rovaniemi, i postkontoret i julgubbens by, kompletterade och sammanställde jag samlingen och postade ett brev.

Så gick det någon tid och jag undrade och hoppades att brevet kommit fram (med specialstämpel and whathaveyou).

Så kom det i går ett tackmeil (översatt från spanska):

Kära A och J:

Tack var Er har jag nu en komplett kollektion som jag började på för nio år sedan, som har lidit av mellanliggande brister, positioner utan innehåll som har väntat på att att deras innehavare ska hitta sin plats och som nu, trots den långa väntan, ligger välplacerade under sitt skydd av plast.
 
Jag uttrycker min innerliga tacksamhet och är beredd att stå till tjänst med vad än Ni kan önska,

[namn]

PS: Ursäkta att jag så sent tog kontakt med Er, för jag har varit mycket upptagen med studier och prov.

Well, mission completed. Och det är ju en glädje att få glädja någon.

4 kommentarer:

heffamamman sa...

Det var ju ytterst snällt av er att göra den goda gärningen. Och vilket artigt och belevat tackbrev från ynglingen. :) Jag fick också agera kurir för finska euroslantar när vi bodde i Holland. Det var de svårfunna 1 och 2 cents slantarna som flera på barnens skola ville ha. Bl.a vaktmästaren fick ett antal penningpåsar. Mellansonen har en komplett pärm med euroslantar, som hans farmor har samlat ihop. Men den innehåller bara de ursprungliga Euroländerna. Inte alla nykomlingar.

Goda gärningar besvarade med tacksamhet känns väl alltid bra. :)

Farmor Anka men också Anka. sa...

Du har så rätt, så rätt. Goda gärningar bevarade med tacksamhet är härligt och upplyftande. Det kostade lite pengar, det kostade lite besvär men tänk ändå hur lite.

Farmor Anka men också Anka. sa...

Du har så rätt, så rätt. Goda gärningar besvarade med tacksamhet är härligt och upplyftande. Det kostade lite pengar, det kostade lite besvär men tänk ändå hur lite.

Farmor Anka men också Anka. sa...

Du har så rätt, så rätt. Goda gärningar besvarade med tacksamhet är härligt och upplyftande. Det kostade lite pengar, det kostade lite besvär men tänk ändå hur lite.