fredag 28 januari 2011

funderingar kring foton

Jag försöker rensa min mobil på foton. Jag har satt in ett extra minneskort så det finns utrymme och därför finns det alltför många bilder och så måste jag försöka reda ut vilka jag har överfört till datorn och vilka inte. Rensa.

Och på vägen fastnar jag förstås och börjar titta och begrunda. Och min mobil rankar fotona efter datum, men efter dagens datum, sedan månaden och sedan året.

Efter poolbilder från den spanska augustihettan följer bilder från snötyngd kyla någonstans i Finland i december.

Ja, man får ju i alla fall sig en tänkare på kontraster.

Och så funderar jag lite. Alla dessa bilder. Många av dem blir aldrig framkallade. Men alla dessa bilder från olika tillfällen som hjälper att komma ihåg och återuppleva. Många suddiga och rentav dåliga. Ångesten med att välja ut och försöka fundera vad man vill spara. Hur och var. Och hur många blir det till slut, räcker bostaden till för denna förvaring?

Från min mammas barndom finns ett fåtal bilder. Från min mormors barndom och unga år praktiskt taget inga. Några få från hennes senare liv.

Är det bra eller är det dåligt?

Inga kommentarer: