tisdag 18 januari 2011

Besvikelser, varningar och tacksägelser

Den rökta siken, införskaffad på flygplatsen Helsingfors-Vanda och med enorma misstankar undersökt under mellanlandningen i München, var inte av denna världen. Välrökt, saftig.

* Mellanskrift*

Varning. Vi hade under vår utresa från Finland flyg Hfors-München-Alicante en och samma biljett. Bagaget följde automatiskt med. Ingen ut- och in-checkning. ÄNDÅ tvingades vi ut ur internationellt område, ut och en lång frysande sträcka till följande terminal, ny och tysk säkerhetskontroll. Frenetiskt dricka ur alla vattenflaskor. Visa kvitton för inköp i Hfors efter säkerhetskontrollen.

På väg till något som man kunde ha förväntat sig shopping och restauranger att spendera de sju väntetimmarna på. Förväntan om sista bitens verklighetsfrämmande och sköna "visst har vi råd med lite till, något lite extra som faller oss i smaken".

Vi skyndade förbi alla härliga restauranger och butiker som vi trodde var endast en försmak av himmelriket, krånglade oss genom säkerhetskontrollen. För att befinna oss på en tråkig liten yta med några futtiga butiker och ett futtigt café med oändliga köer.

Är det inte standard att det finns något att vänta sig att spendera tid och pengar på efter säkerhetskontrollen? Att det inte ska vara som en liten gate dit man går efter upprop för att tålmodigt bida sin tid fram till boarding efter att ha gjort sin behagliga shopping eller sitt behagliga ätande före det

Eller ska det vid en mellanlandning i München kännas som att man sitter på en yttepytteflygplats i mindre bemedlade områden?

För här talar vi om en flygplats som är ganska stor och som tar väldigt dåligt hand om sina passagerare plus att butiksinnehavarna får väldigt förbiskyndande chanser.

*Mellanskrift slut*

Tillbaka till i dag: Rökt sik, böckling och dylikt är något vi helt enkelt inte har tillgång till, hur än de finska och skandinaviska butikerna annars är välförsedda.

J menade att potatissalladen var den godaste någonsin.

Inga kommentarer: