torsdag 4 november 2010

promenix

Inspirerad av stationsvakt, alltid fyndig och finurlig på sina promenader, knäppte jag under förmiddagens promenad några många foton från min vanliga rutt. Alla kommer inte in här för jag har tekniska problem.

Och tyvärr promenerar jag inte alla förmiddagar eller mornar, även om det skulle göra mig så gott. Men i dag gjorde jag det i alla fall, och det var en mycket behaglig upplevelse. Det fanns något av mindfullness. Klar och hög himmel, höstskärpa i luften, behaglig sol, ingen besvärande blåst och där gick jag med mina stavar, iakttog och så fotade jag saker som jag brukar se på med ett särskilt öga.

Och mina foton kommer här i underlig ordning och det är inte alla av dem, det är något nytt verktyg i Blogger som jag inte lärt mig och jag är inte alls överens med att jag inte kan hantera infogningen av foton som förr, med ens någon egen kontroll. Well, jag delar med mig i alla fall, för så var det tänkt.
Tre riktigt ståtliga palmer i rad vid detta hus.På den här stora hörntomten fanns det förr ett gammalt hus som demolerats och så fanns det tydligen stora planer på nytt och fint bygge men krisen, ack den krisen, har satt stopp. För nu i alla fall.

Gammal och rostig nostalgibil framför ett inte helt omskött hus.


Det här var tänkt som en beskrivning av byggnadernas vita mot himmelens klarblåa men kameran tog inte upp det som det var i verkligheten. Det var bländande vitt och bländande ljusblått.


Det här stora huset med sitt blåa tak har jag alltid beundrat, även om jag undrar om det inte kan bli lite mörkt inomhus med alla de omgivande (och skyddande) träden.

Märklig buske

Cypresshäckar, väldoft att snusa in, särskilt när cypresserna är nyklippta

Längs staketet till en tomt fanns det apelsinträd, en dadelpalm nästan helt beväxt med murgröna och en buske vars namn jag inte för mitt liv kommer ihåg just nu men som har fina blommor
Detta är min ingång till promenaden, efter att jag har gått genom vissa gator ut från där vi bor.


Strax före ingången har jag saltverket till vänster. Torrevieja är en av de större saltexportörerna i Spanien (och Europa tror jag). Saltsjöarna medför tyvärr också myggor, av vilka jag hade oönskat sällskap (en, men det var tillräckligt)

HELT FEL. Hur kan man uppföra en sån här ful låda bland alla fina traditionellt byggda hus?

Det här är vad jag gillar, och om ett lite mäktigt hus har blått tak kliver det ännu högre upp i gillaskalan.

Så här blev min skugga, gåstavarna i ena handen och kameran i andra, och jag var nog klädd i långbyxor även om skuggan tyder på långklänning. Solen låg ännu ganska lågt och jag ser längre ut än vad jag är. Tegelvägen är tänkt för fotgängare och asfalten till vänster för cyklister.

Inga kommentarer: