lördag 6 november 2010

November månads första lördag förmiddag med Big Sister

På lördagsförmiddag har jag alltid när det går Big Sister och så gör vi något tillsammans och umgås. I dag var det underhåll av växterna på terrassen. Ampelliljorna håller på att växa ihjäl sig och måste förnyas. Säkert inte rätta tiden på året och allt det där, men det fungerar som det fungerar med min växthållning. Ta det eller dö.

I dag kom således äntligen den utlovade planteringen av ingefäran som har skjutit skott. Den är Big Sisters projekt. Det är så här att jag har ingenaaaning, jag har aldrig planterat ingefära eller ens läst om hur det går till. Hursom, vi fyllde på mylla i en kruka, lade på ingefäran och fyllde på mylla så att bara skotten syntes. Vattnade lite. Fungerar det kanske som potatis, eller?

Nu är det vänta och se. Om det inte lyckas så får vi skaffa någon annan planta åt henne. Little Miss har redan en ampellilja som vi planterade av ett skott för nån tid sedan i en kruka som är bara hennes. Växten växer bra, och hon under min överinsyn vattnar växterna så får mina växter en pytteskvätt och hennes planta blir så överöst med vatten att jag måste stoppa så att grannarna inte tror att vi har översvämning.

Big Sister fyller på mylla i sin kruka. Vi hade en riktigt kreativ stund tillsammans. Vi tömde krukor på överväxta växter och planterade ett antal nya efter att ha kollat vilka skott som har de bästa rötterna, gjorde oss med sorg i hjärtat av med bedagade och söndervuxna exemplar (men det finns bara SÅ mycket plats), hängde upp nyplanterade krukor på väggen.

Så frågade jag vad hon vill äta inför sin Drama Class, och på begäran så fick hon två kokta ägg och två sorters nötter, plus dricka. Äggen och nötterna avåts med andakt framför teven.

Och jag etiketterar den här posten med farmorande, även om jag bara är bonusfarmor. Är det bara det då eller? Om det inte finns någon annan farmor närvarande?

Jamenjessus hur sådanahär frågor också gnager på.

Inga kommentarer: