tisdag 16 november 2010

En farmors Magic moments

I går, måndag, var det en eftermiddag med Little Miss.

Jag led aningen av mina våndor för det är svårt uppdrag och tidsnöd på gång, men har man bestämt sig för att ha Little Miss vissa tider så har man. (Om än jag måste avbeställa henne för i morgon, onsdag. Nederlag.)

Vi gick genom de vanliga rutinerna med mat (hon åt jättemassor, måste vara betydlig tillväxt på gång), tittade på Peppa Pig (tacka vet jag netbook och trådlöst internet), ja och det här med upprepaningar, ett avsnitt ville hon se FYRA gånger i sträck.

Så, när det nästan närmade sig avhämtningsdags, när skymningen bred sig över himlen och man kunde se månskärvan, så satte vi oss ute på terrassen och förundrade oss, hon i min famn, vi båda omsvepta av min varma yllecape, hon i en ylleschal, och tittade och pekade på flyttfågelflockarna som i dessa dagar samlar sig i parken nedanför och gör alla sorters flygövningar. De kom härifrån och därifrån, landade i parken, lyfte igen, flög en runda i flock, landade igen. Några fåglar kom så nära att de praktiskt taget flög över vår terrass.

Några magiska minuter.

Little Miss beundrar månen och fåglarna insvept i en av mina schalar.

Inga kommentarer: