fredag 29 oktober 2010

fredag 28 oktober i Barcelona

Jag sitter i foajén på vårt hotell i Barcelona. J är på möte i ett av hotellets kabinett.

Foajén har två våningar, med receptionen nertill och baren och restaurangen upptill. Det är två stora utrymmen med sittgrupper, fontän och annat som kan tänkas höra stora hotellfoajéer till.

Jag har beställt och fått en dubbel Fernet plus vatten. Sitter och ser på folk. Njuter av en välplanerad och estetisk miljö. Känner mig nöjd med dagen. Vi hade vissa vaga planer, resten gick på improvisation som utföll väl.

Metro till Liceu, hastig flykt från Ramblan till Carrer Rias Baixas och iaktta omgivningar på vägen. På Carrer Rias Baixas finns second hand och vintage den ena butiken efter den andra. Vore jag yngre, slankare osv. osv. så hade jag tillbringat en hel del tid i dessa butiker för att hitta ultimata kläder.

Så gick vi tillbaka och över Ramblan, hastigt, hastigt (ja alltså Ramblan är den västa turistfällan i Barcelona) , och J tyckte att han vill ha en cider. Vi gick och gick och  ingen bar såg tillräckligt kompetent ut. Njöt dock en hel del  av vad vi såg längs vägen.

Till slut gick vi av en slump in på Milk och det gav stor utdelning. De hade irländsk cider, mycket mysig inredning med soffor och kuddar och det stället är en riktig pärla, som har fått god kritik i prestigfyllda medier. Ja det kom vi underfund med efteråt, men det var mycket bra och behagligt, det var det.Så gick vi och gick och gick igen, bort från de mysiga kvarteren genom tråkiga gator, tillfälligt tröstade av en stor park med allt möjligt i (namn kommer senare) tills att vi kom fram till L'Aditori där vi köpte konsertbiljetter för i morgon kväll och vi var nöjda över att ha gått så duktigt mycket och att ha fått biljetter, och så åt vi en fenomenal lunch på ett ställe som såg ut att det på sin höjd duger för att ta en brandy på men som hade den mest fantastiska maten och servicen.

Inga kommentarer: