söndag 3 oktober 2010

Dag sju, söndag

Det fanns planer på stranden med sonens familj, men molnen ville annat.

Så vi hade familjelunch på en vegetarisk restaurang i centrum Torrevieja. Vi är i och för sig inte vegetarianer, men det är en plats med jättegod, smaklig och varierande mat, allt är tillverkat i eget kök. Och man blir garanterat mätt. (Nu borde jag förstås länka till stället, men har inte uppgifterna, får bli senare.)

Efter maten rullade vi ut ur restaurangen och tog en liten påmatenpromenad längs gatustånden mot strandpromenaden. Little Miss fick en liten börs och jag valde ut en scarf till min mamma, i matchande färger till vad hon har fått här senast i klädväg.

Så strosade vi till Casino Cultural för kaffe och förfriskningar, satt vid ett fönsterbord och iakktog vad som hände på uteserveringen och på gatan. Little Miss, som hade varit lite reserverad till en början, öppnade sig och min mamma fick hjälpa henne med att äta glassen som var lite för djupfryst.

Och när det var dags att gå hem fick min mamma en avskedspuss.

Efter en lugn kväll har min mamma dragit sig tillbaka och vi har öppnat alla tänkbara dörrar och fönster, för att slå på AC.n är inte att tänka på. Vår AC ska gå att styra rumsvis men inte just nu när huvudtermostaten är sönder och väntar på utbyte. Och min min mamma är snart 89 år och är väldigt känslig för drag.

I morgon är det måndag och jag ska avverka på mitt beting och så ska vi ha Little Miss på eftermiddagen. Kanske jag får lite avverkat på kvällen också. Det är lite tight här och man får försöka sträcka ut sig åt alla håll.

Inga kommentarer: