torsdag 30 september 2010

Torsdag, dag fyra

I dag var vi ett par timmar på stranden, min mamma och jag.

Hon hade haft en bra natt och sa att nu börjar hennes själ komma fatt kroppen efter allt resande.

Jag kan kanske konstatera något åt det hållet själv. När hon först kom så var jag på helspänn. Det har att göra med arbetsbelastning, öhhh -- dålig planering.

Och nu är det så att hon är en helt kapabel person som inte kräver specialskötsel, hon är positiv och anpassar sig, men jag hade ändå alla mina nervspröt ute för hur hon rör sig och visst är hon nu okej och när hon kan tänkas vakna och när jag behöver fixa morgongröten och sånt. Och att den blir av rätt konsistens.

I morse gav mitt själstillstånd mig sovmorgon till drygt halvnio. Inte att jag sov, men jag låg lite bortdomnad sådär lite behagligt. Min mamma steg inte upp förrän hon hörde slammer i köket.

Efter morgonmål jobbade jag lite och så ställde vi oss till stranden och jag plockade ihop tillbehör. Underlag, sitthanddukar, torkhanddukar, vatten, saft, kex, solhattar, solkräm, och så vidare.

Jag glömde målarpenseln för att borsta bort sanden från fötterna och mellan tårna och en plastpåse för våta baddräkter.

 Mellan sju och åtta i kväll gick vi ut på stan och handlade vykort, frimärken och kollade skyltfönster.

Väl hemkomna fixade jag köket, så åt vi kvällsmål och jag frågade och hon berättade om gamla tider.

Ett av dessa väldigt särskilda tillfällen.

Hennes ungdomstid var inte den lustigaste av alla. Hon miste en äldstasyster och två bröder i tuberkulos, och hennes mamma var borta på sanatorium en stor del av tiden.

Jagmenar, behöver vi sätta saker i proportion här i vår bortskämda tillvaro.

Inga kommentarer: