tisdag 14 september 2010

Tisdagen den 14 september kl. 18:30

Mammografi -- check.

Det var första gången som kallelsen kom till det nya och fina sjukhuset i Torrevieja. Tidigare har jag varit tvungen att åka till Orihuela, en dryg halvtimme härifrån.

Fast nu irrade jag nog runt nära en halvtimme för att hitta rätt korridor och rätt rum. Jag kan ju förstå att när någon yrar in och personerna i informationen för tiotusende gången måste förklara samma sak så är det inte så inspirerande. 

Men skyltningen kunde vara bättre.

Och så har vi det eviga problemet som jag aldrig kommer undan här. Så fort som jag inte som det första jag gör sprutar ut en spansk svada, så utgår personen bakom disken att jag bara förstår engelska. Och så får jag en förklaring som hade varit bättre att få på spanska.

Det här med Orihuela. Det har historiska rötter. Orihuela var tidigare och är i viss mån fortfarande administrativt centrum, biskopssäte osv. här i området, och trots att Torrevieja för länge sedan har växt förbi Orihuela i storlek och alla sorters behov så har administrationen och resurserna inte hängt med.

Men det händer hela tiden. Snart ska hoppeligen den nya socialförsäkringsbyrån invigas (den står klar men det är väl någon byråkratisk hicka). 

Inga kommentarer: