måndag 20 september 2010

Ärlighet varar inte längst

Jag skrev tidigare om hur J skulle köra in i bilhissen ned till garaget och hissdörrarna klämde till bilen innan de öppnades igen, hissdörrarna tog skada och måste fixas. Han valde att INTE göra anspråk på hissens dörrfunktions brister och deras följder på bildörrarna. (Som var ringa, och det är en gammal bil som ändå har lite skråmor här och där.)

Vi är rättskaffens personer, betalar alla räkningar och skatter och försöker vara goda medborgare, grannar och så vidare. Således ringde då J hissfixarfirman för att få dörrarna i skick och meddelade bostadssamfälligheten om vad som hänt.

Må här nämnas att hissen har fått andra bulor, bl.a. körde någon i hissens bakre dörr, alltså körde obehindrat in i hissen men kunde inte bromsa i tid utan pang i bakre dörren. Som måste fixas för dyra pengar men ingen anmälde sig.

För att J tyckte att det är hissens felfunktion och inte hans fel så blev det stridigheter och han är nu enligt brev inkommet i dag dragen inför rätta. Rättegångsdag i januari 2011.

Jamenjessus.

Vi känner dock en bra advokat i stan.

Inga kommentarer: