tisdag 6 juli 2010

Efter en tisdagens middag i början av juli

Vi har övergått från att äta lunch som huvudmåltid till lättare sådan på egna vägar och så en tidig middag i stället, närmare åttatiden.

Middag ute, det är den här årstidens fröjder. Värsta hettan har lagt sig. (Lunch ute, det är vintertid det.)

Systemet fungerar just nu väldigt bra. (Utom att jag inte vet vad J sätter i sig som mellanmål lunchtid. Behöver mera kontroll där. Jag misstänker McDonalds, chokladstänger och annan skit.)

Jag har i alla fall märkt att en liten omelett eller en liten konserv med sardiner eller liknande, kanske en sallad med något av protein fixar sig fort, går snabbt att äta (ofta framför datorn...) och summa summarum blir arbetsdagen effektivare. Eftermiddagströgheten minimeras.

Och vi kör low-carb vad maten gäller. Tyvärr är vi inte därhän vad drycker beträffar. 

Ett steg i sänder.

J gick ut på fotbollstittande och körövning. Jag har äntlig ork att skriva lite blogg.

Och helt apråpå, jag sitter med öppet fönster till patio de luces (ljusschaktet som finns i flervåningshus som är byggda helt intill varann och måste ha ljuskällor till inre rum) och det vanliga äggklappandet tar vid. Det är förberedelser för middag kring klockan tio-elva, och det tycks vareviga dag vara något (kyckling, kött, fisk, whathaveyou) som bäddas i ägg och stötbröd och steks  i enorma mängder olja.

Inga kommentarer: