tisdag 20 juli 2010

Angående personer med karaktär

Ana är gift med Arturo och de bor i La Coruña. Genom Arturo och hans Lions-engagemang har vi blivit rätt nära bekanta och har umgåtts i flera sammanhang. Senast det senaste dygnet i San Juan norra delen av staden Alicante, pga orsaker.

Ana är en parant dam som tyvärr har drabbats av Parkinson men det hindrar inte henne från att ha den perfekta frisyren, de perfekt fixade naglarna och den perfekta outfiten för varje tillfälle. Att händerna darrar och skakar och rösten börjar bli svagare hindrar inte hennes utlevnad av sin karaktär.

Hon lever i en tillvaro med tjänstefolk och fasta rutiner med bridgekvällar på exklusiva ställen. 

Och hon vill varje gång hon har träffat någon ge en gåva. 

Förra gången fick jag en växt i en vacker kruka. Penninggräs, hoppas att det smittar av sig. Penningdelen.

I dag när vi åt lunch tillsammans alla fyra vid ett av havsbrisen svalkat bord i skuggan och i en mycket bra restaurang med utsikt över havet och en 7 km lång strand stoppade hon en av de kringvandrande säljarna (från Senegal eller så) och ville prompt skaffa sig själv och mig en tunika som hon prutade fram ett bra pris på. 

Där stod vi och provade och jämförde och jag skulle aldrig ha gjort det och alla gästerna i restaurangen tittade och jag kände mig aningen obekväm men hon gjorde det med all naturlighet i världen.

Inga kommentarer: