torsdag 22 juli 2010

AC, why will thou not work as you should

Huvudtermostaten till vårt AC-system gav upp för ett antal månader sedan. Den finns i vardagsrummet och när den fungerar så kan vi ställa in temperaturerna i de övriga rummen efter behag. Det har fungerat väl.

Det kom en tekniker, för ett antal månader sedan. Han tog upp beställningen på en ny och ställde systemet så att det fungerar ungefär på samma nivå i alla rum. Vilket är bättre än ingenting.

Ungefär ja. Och ironiskt nog så är det kallast där som jag sitter och jobbar, även när inställningen är på 26 grader. Jag verkligen uppskattar svalka i den här hettan men det känns väldigt dumt att sitta och frysa. Vilket jag gör i bland.

Förra veckan kom teknikern med de efterlängtade delen. Den var av fel sort. 

Öhhh... Ja vi kan väl kalla det i-landsproblem och rycka på axlarna lite. Och ta fram tröja och sockor i hettan. För jag måste sitta där jag sitter och övriga lägenheten måste vara dräglig att vara i.

Hursomhelst, till natten ställer vi det på 22 grader och stänger av när vi stiger upp. Och efter några timmar måste systemet slås på igen för då blir det för varmt inne.

Varsågod för denna intressanta historia.

Inga kommentarer: