onsdag 23 juni 2010

nytändning av gammalt bråte

I ett av våra förråd med allt detta alltmöjligtidennavärlden som samlas och man sparar och så blir man helt störd när man ser det och undrar vad ska vi göra, så upptäckte jag ett elektroniskt minipiano, antagligen inhandlat någonstans i Kanarien för riktigt länge sedan.

Fullständig och helt absorberande framgång hos Big Sister och Little Miss. Man trycker på knappar och det kan låta hur som helst och så finns det discohjul och whathaveyou. 

Vi använde äggklockan för att mäta att det är turvis fem minuter var. 

Little Miss hade först lite svårt att fatta konceptet och kände sig trots förklaringar missmodig och övergiven när det inte var hennes tur, men hon fattade snart.

Jag har en Cunning Plan om att införa för flickorna hur skrivna noter ser ut och vad de motsvarar på tangenterna, hur än småskaligt det än må vara.

En början är en början.

Edit och P.S: Vi har ett riktigt piano också, ett engelskt, stort och tungt och gammalt piano som min far helrenoverade för drygt trettio år sedan och det tog nästan ett år av hans fritid. Jag fick det present när vår dotter föddes, men nu det står i ett av våra förråd för det får inte plats där vi nu bor. 

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Hihihiii helt lysande!! Oj, jag kan helt se dem framför mig med minipianot :)