måndag 24 maj 2010

Själarnas kamp

Little Miss är nu två år och fyra månader.

Egen vilja och jag ska göra själv.

I dag stod vi en god stund strax innanför dörren ut till gatan och mätte våra krafter.

Det hade varit tal om att besöka parken innan vi plockar upp Big Sister från skolan. (Parken = lockbete.) Little Miss ville dock GÅ SJÄLV hela vägen till parken. Det är inte en oresonligt lång bit, men om hon skulle hinna ha roligt i parken så behövde hon godkänna kärran som transportmedel.

Och så handlade det  också om att jag behöver göra klart för henne att jag inte ger upp. 

Jag dränker henne i kärlek, kramar och förståelse, men jag vill bli åtlydd när det gäller.

Jag vann. Det tog lite tid och så, men me is the champion.

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Heja stålfammon! Jag inser mer och mer hur tryggt det var att inte alltid få min vilja fram när jag var liten, att veta att det är de vuxna som bestämmer och styr. Så well done! Vänta bara tills hon är tonåring... ;)