söndag 2 maj 2010

Hemma från Lérida

Vi startade från hotellet i Lérida klockan 11:20 och rätt exakt nio timmar och cirka 800 km senare bullrade vi in här hemma med allt vårt bagage och mötte en mycket kelsjuk katt.

På ditresan tog vi kustvägen upp via Tarragona och sedan mot väster, men hemvägen gick genom inlandet, via Zaragoza och Teruel och sedan ned mot Valencia.

Ganska många och långa tråkiga bitar längs vägen, men på plussidan hade vi ett relativt långt stopp i Zaragoza med "söndagspromenad" i centrum nära Ebrofloden, över den stora plazan vid den imponerande katedralen och tur-retur längs en helt härlig gågata med massor av söndagsfolk, skickliga gatumusikanter och gycklare, och var sin kopp kaffe i en mycket charmig cafetería med inredning från förra sekelskiftet. Stämning, stämning.

Ja och tänk, i  går den här tiden satt vi i Lérida på galamiddag som inleddes kring halvelva, och blev serverade den ena lilla godbiten efter den andra, det var så att man blev nästan mätt innan förrätten kom in. 

En av servitörerna var en nästan exakt kopia av Manuel i Fawlty Towers (Pang i bygget eller hur den hette på svenska), både till utseende och sätt att röra sig. Eventuellt var han t.o.m. från Barcelona. Vi försökte ta diskreta foton, låtsandes fota bordssällskapet han serverade just då.

Inga kommentarer: