söndag 18 april 2010

Funderingar dagen efter

Och nej, ingen bakfylla, varken i går (trots fredagens hummerorgie med tillbehör) eller i dag.

Det är dagen efter vår bröllopsdag som var i går och det har gått 34 år sedan den påsklördag då vi gifte oss uppe i Österbotten i Finland. Veckan innan bröllopet hade vi begravning för min morfar. Sorgen och glädjen de vandra hand i hand, som min mamma sa.

Jag bar denna lördag den 17 april 1976 samma (lite modifierade) klänning som min mamma bar på sitt bröllop midsommaren 1953 när hon gifte sig med kantorn i Karleby församling och som vår dotter bar (lite mera modifierad men bara lite) på sitt bröllop i augusti 2007 som firades på Houtskär i skärgården mellan finska fastlandet och Åland.

Min mamma är född och uppvuxen i norra Österbotten med släktrötter på mödernet i Kurikka en bit inåt landet. Min pappa kommer från Åland. J är från Åbotrakten med släktrötter utöver längs den kuststräckan även i Helsingfors och Tavastehus.

Little Miss har på mödernet släktrötter i Skottland och Newcastle-trakten. Och genom Skottland kan man misstänka någon vikingainblandning och så funderar jag om det kanske eventuellt någonstans långt bak i tiden finns något samband mellan vår sons fru (La Nuera) och oss.

Sånt tänker jag på ibland.

Inga kommentarer: