fredag 26 mars 2010

Slut vid 60?

Jag brukar då och då tänka på mitt eller vårt arbete. 

Vi upplever inte vårt arbete som någon dödare av "det riktiga livet". Vi väntar inte ivrigt på att kunna gå i pension. Jag ser inte fram emot en "helt ledig tillvaro". Med det inte sagt att det behövs semester då och då.

Vi kommer antagligen att köra på så länge de mentala och fysiska resurserna räcker. För vi kan påverka vad vi gör. Må så vara att begreppet lediga helger inte alltid går att genomföra. Men det finns lediga vardagar också.

Och jag undrar varför hela upplägget kring konventionellt arbetsliv inte kan sorteras om och få flera kategorier. 

Att ha en arbetsfördelning som grundar sig på det vad var och en bäst kan göra och klarar av vid var och en tidpunkt. Alla med sin värdefulla anpassade insats.

Varför måste alla köra samma race? 

Skulle inte den övergripande produktiviteten stiga enormt om behållaren fylls med olika stora bollar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Härlig blogg! Brukar läsa din blogg då och då. Sitter i Sverige och drömmer oss till Torrevieja :) Vi vill gärna ta steget att flytta dit. Vi är en barnfamilj med 3 barn. Min man talar flytande spanska och har ett väldigt bra cv med mycket goda referenser. Jag känner att vi skulle kunna ta lite vad somhelst för att kunna försörja oss. Det viktiga är att få in en fot i landet. Har du några värdefulla tips att dela med dig av?mia_marroquin@hotmail.com
Ha en fin dag!