tisdag 30 mars 2010

Never give away your pride

I morse tio i nio stod jag vi hälsocentralens mottagning och anmälde mig. Onödigt egentligen, jag fanns ju i deras system. Men jag behövde också få mitt nyligen återutfärdade tillfälliga SIP-kort omvandlat till ett "riktigt" plastkort och de hade sagt på sjukförsäkringskontoret att detta görs på hälsocentralen.

Så jag la fram mitt tillfälliga kort och frågade receptionisten. Hon var saklig men aningen reluktant. -- "Mjaaa, men vi kan sända det till din adress, är den fortfarande såochså". Jag bekräftade och så frågade hon efter mobilnummer, för det framgick inte av systemet.

Jag angav mobilnumret så ville hon ha numret till fast telefonlinje också. Jag sa att jag faktiskt inte minns, vi använder linjen mest för internet och visst är det tillräckligt med ett mobilnummer nuförtiden?

Hon snörpte lite på munnen och rynkade ögonbrynen och skakade lätt på huvudet men lät detta passera. 

Så gick det en stund utan att något riktigt hände. Hon hade fortfarande mitt tillfälliga kort och jag undrade vad som nu händer och jag måste väl åtminstone få det tillbaka.

Så såg jag hur hon rev det i bitar och upp på disken placerade hon mitt riktiga kort. 

Jahapp, det gick visst också att få det på direkten. Men inte utan att personen bakom disken får leka allsmäktig en liten stund först.

Inga kommentarer: