måndag 29 mars 2010

Husläkare

I morgon bitti ska jag på mitt allra första besök någonsin hos vår "husläkare" och det blir över huvud taget min första kontakt med allmänna sjukvården i det här landet. Denna envetna förkylning och djupa hosta måste åtgärdas.

Det fanns lite hinder på vägen för jag hittade inte mitt SIP-kort (sjukförsäkringskort), men i dag gick jag till sjukförsäkringsbyrån här i stan och sa att jag inte hittar mitt kort och på momangen fick jag ett nytt. Det tog fem minuter från att jag gick in till att jag gick ut.

Så gick jag hem och beställde tid över internet med hjälp av mitt nummer på kortet. Det var cirka klockan halvtolv. Fick tid till klockan nio i morgon bitti.

Det finns saker som fungerar enerverande dåligt, men den här biten är inte en av dem.

1 kommentar:

singoalla sa...

hej Farmor, haller helt med! Har i katalonien ar det samma grej, en gang hade jag tandvark, steg in pa den tomma vardcentralen, fick komma in till doktorn pa mindre an tio min, fick anda ok hjalp och gick hem utan att betala en krona. hur bra som helst! =)