tisdag 2 februari 2010

Stjärnan i Österland

Det har gått ett par dagar med att mest skrota omkring här i tillvaron. 

I går startade inte så bra och det förekom en massa irriration på det mesta och särskilt på datorn och internet. Strulstrulstrul.

Vaktade barnbarn på eftermiddagen. 

Vad som gjorde den dagen var den mycket trevliga kvällen på andalusiska tavernan med ett finskt arkitektpar. Som vanligt så våndades jag innan, för det skulle träffas nya människor och det kan ta på att umgås, men detta var teknologhärligt. Vi njöt av maten, diskuterade och skrattade ihop. Lite för sent blev det. Trött i dag.

Vad som har gjort denna dagens dag till något är en tidskrift som vi fått via en egyptiskfödd bekant, en begåvad konstnär och härlig person. Det var hon som skilde sig från sin brittiske man, gifte sig med en amerikansk numera avliden öronkirurg och som sedan fick det ihop igen med sin exman som är en förtjusande person, vilket jag inte kan säga om den mellanliggande episoden.

Hursomhelst, nu har jag läst genom en del och kommer att sluka i mig resten lite senare, och det är så synnerligen välgjort, intressant och så väldigt upplysande och givande, en riktig ögonöppnare och retsticka till att ta fram mera information, kanske planera en resa någon gång.

Vi bor ju i trakter som bär många spår av Al-Andalus, det islamiska Spanien, som det var på den tiden. Det är så mycket som man ser men inte förstår om man inte känner till koden.

Inga kommentarer: