måndag 15 februari 2010

Regn + dagisavhämtning = svårt

Det har regnat hela dagen. Inte häftigt men envetet. Temperatur drygt tio plus. Ingen blåst. 

Ett helt hanterligt och skäligt vinterregn.

Men när man ska hämta en Little Miss från dagis är det inte så hanterligt. Jag har inga gummistövlar, ingen regnrock. Att hålla paraply i ena handen och styra kärran i andra handen är uteslutet. Det går inte.

Så jag tog bilen. I den finns en barnsits och innan jag åkte upp ur garaget måste jag träna på hur fästena används och dessutom dra ut remmarna lite, det var länge sedan sist. Det mesta görs på gångavstånd och gående.

Väl ut från dagis med henne i kärran sprang jag över gatan till den tursamt nära och nästan lagliga prakeringsplatsen, lyfte upp och spände fast många tunga kilogram barn och i det envetna och vätande regnet försökte jag fälla ihop kärran men eftersom jag också gör det alltför sällan så lyckades jag inte.

Jag fick i alla fall loss hatthyllan ovanför bagageutrymmet och efter några övningar fick kärran plats och med rätt så våta ytterkläder kom jag hem och tackade min lycka för att allt gått väl. 

Inga kommentarer: