torsdag 4 februari 2010

Plötsligheter

Jag hade gått ut på en rask kvällspromenad med min shoppingkärra och inhandlade förnödenheter och så var det ännu raskare promenad hem med en tung kärra. Svettigt. Dusch. Nattkläder och morgonrock på.

Blogga, äta kvällsmål till ett glas vin. Välbehag över att kvällen ska vara händelselös och en tidig säng väntar.

Så ringer telefonen.

"Vi måste föra Little Miss till sjukhuset för hon har fallit och skadat sin läpp allvarligt, kan du komma för att hålla sällskap åt Big Sister för hon är mycket upprörd."

OK. 

Bort med nattkläder, på med gångkläder, nyss rentvättat och omålat ansikte får duga, hastiga steg genom de några kvarteren. 

Läget hade lugnat sig, om än Little Miss fortfarande hade starka åsikter om sin storasysters gärningar (det hade lekts lite häftigt och golvlandningar hade hänt), Big Sister var olycklig och grät i sitt rum. 

Summa summarum, allt blev väl. Little Miss slickade på sin läpp som hade gått ner till normalt från uppsvullet läge om än med en liten spricka, Big Sister lät sig tröstas och jag blev inbjuden att dela deras kvällsmåltid.

Så gick jag hem med inte helt olyckliga steg längs vinterkvällens nästan tomma gator. Klockan var närmare elva på kvällen.

Inga kommentarer: