söndag 7 februari 2010

Knarr och knorr, but yess, we have no snow today

I bland blir man bara så, så, så .... så ... störd.

Det har varit en rofylld söndag med lagom mycket att göra. Söndagsgöra med söndagskänsla. 

Vi hade sen lunch/tidig middag och jag gjorde en av våra favoriter -- kycklingbröst i ugn med creme fraiche och grädde, sojasås och duktigt med sambal oelek. Enkelt, suveränt, alltid gott. Med kokt röd quinoa (sköljd i tre omgångar hett vatten före kokningen!) och en mångsidig sallad.

Det var den torraste och trådigaste kyckligen vi någonsin, alltså faktiskt nå-gon-sin prövat på. Och vi har ätit många. Måste ha varit en gammal höna. 

Och då skulle man ju vilja klaga åt någon, men hello, vem orkar. Och hur? Spara det tillredda kycklinbröstet och slänga i ansiktet på någon? Nää, väljer annan affär. Hädanefter köper jag ALLT kött, rött eller ljust,  nere på vårt hörn.

Efter att ha sett på en en film försökte vi se på Orange-tv men den hade mest knaster och frysta bilder. Detta måste vi ta tag i och klaga om. Allmänt taget är vårt internet inte att hurra för just nu. Detta ska alltså gå att åtgärda. Ringa ett nummer eller så, kämpa på och kräva.

Så växlade vi om till spanska nyheterna och om det före det fanns en liten överkomlig irritation över saker så, så ... alltså ohmygod. Spansk arbetsmarknadspolitik, utbildningspolitiken, jag går inte in på detaljer. Och det finns inget nummer att ringa till och klaga. Ingenstans att kämpa på och kräva.

Som tur är lyckas de inte ta bort klimatet. Sol i dag. Varmt. Plus tjugo på dagen. Inga kalla vindar.

Inga kommentarer: