tisdag 9 februari 2010

Eftermiddag med Little Miss i februari nådens år 2010

Little Miss växer och utvecklas. Ja, så gör barn. Jamen tänk det.

Både till glädje och saknad. Härligt att följa med utvecklingen, men t.ex. i dag när jag höll henne nymornad efter dagsvilan så tänkte jag att hon nog inte skulle behöva bli större än så här, snart ryms hon ju inte i famnen sådär riktigt innerligt.

Att lyfta 14 kg barn ur alla möjliga ställningar hade jag aldrig klarat utan Pilates. Och jag inser väl att en gräns kommer att komma emot. 

I dag ville hon inte ha så mycket mat, det går i perioder. Och vissa dagar kämpar hon emot dagsvilan för hon hittar liksom inte rätta växeln.

I dag knäppte jag på Relaxing Classics-musik, så ville hon att vi tillsammans läser National Geographic och hon pekade på allt som hon ville veta hur det heter. Detta gjorde jag och vissa saker pekade hon på om och om igen. 

Fisk, korall, korall, korall, ödla, tiger, lejon, leopard, apa, apa, apa, apa, lejon, lejon, tiger, tiger, sköldpadda, uggla, arm, öga, huvud, sjö, vatten, sten, klippa. Och från en bild av en gammal kinesisk gudinna plockade hon elementen och placerade dem på sig själv -- huvudbonad, armprydnad, benprydnad, fotprydnad, lite mer detaljer av huvudbonaden. Härmade mitt uttal.

Så här höll vi på medan musiken spelade i bakgrunden och när vi nästan hade kommit genom allt så gav hon en stor gäspning och placerade sig själv på sin sovplats i soffan. Somnade på två sekunder.

Sov två timmar.

Inga kommentarer: