onsdag 27 januari 2010

Underbart utanför rutinen

I går tisdag hämtade jag Little Miss strax efter klockan 18 från dagis. 

Vilket hennes mamma eller pappa skulle ha gjort med det var ju detta med Big Sisters sjukhusvistelse och med det rubbningar av rutinerna. 

Little Miss var vid gott humör och kvällen löpte väl. Rätt sent ringde sonen och bad mig föra henne hem för han var på väg från sjukhuset.

Jag klädde mig och henne varmt för den kyliga sena kvällen och så gick jag med henne i kärran längs folktomma och kyliga gator och hon somnade för trött var hon.

Så kom vi till deras boning och jag hade behövliga nycklar så jag kom in till trapphuset där jag försiktigt bumpade upp hennes kärra till avsatsen och så bar jag henne och hennes dagisväska uppför trapporna till andra våningen.

Det var rätt ansträngande, för hon väger en hel del och ett sovande barn verkar att väga extra mycket. 

Så klädde jag av henne på skötbordet i hennes rum, bytte blöja och försökte lägga henne i säng. Hon vaknade upp tillräckligt mycket för att neka till detta. 

Så satte jag mig i soffan med henne somnandes och sovandes i min famn.

Där satt jag en stund och njöt av varje sekund över att få ha ett sovande småbarn nära tills att sonen kom hem och lade henne i säng.

Så gick jag ned till gatan där J väntade i sin bil och så körde vi hem och så hällde jag upp en bit brandy plus mitt vattenglas och där låg jag och bearbetade dagens intryck.

2 kommentarer: