onsdag 20 januari 2010

När övriga dörrar är stängda hittar man nya som är öppna

Ja det är ju en förfärligt sliten kliché detta som står i rubriken. Men.

Denna dagens sena eftermiddag, när barnbarn hade avhämtats, så var vi lite villrådiga på vad vi skulle göra för det fanns inga omedbelbara plikter. J föreslog att vi går ut på en liten promenad till Casino Cultural.

Där tog J en G&T och jag en Carlos III, som vanligt, och så läste vi dagens tidningar medan vi iakttog omgivningen och hur mörket småningom via alla sina nyanser tog dominans över utsikten från våra fönsterplatser.

Så blev vi sugna på kvällsmål. Tapas, tänkte vi. Funderade på alternativ och bestämde oss för vår kvarterskrog från länge tillbaka. Stängd. OK, vi går då till krogen på hörnet nära oss, det är ju behändigt. Stängd. Så kom vi att tänka på en plats en bit ner längs samma gata. Stängd var den också. 

Så kom jag att tänka på att det finns ett nytt ställe precis nära oss, som vi inte har prövat. Vi fick invigningsbiljetter med generöst innehåll i december, men vi hann aldrig. 

Typ andalusisk taverna. Mycket övertygande urval och personal. Gott var det. Mycket kompetent betjäning.

Så fanns det bland annat fem uppstoppade tjurhuvuden med noteringar om vilken tjurfäktning som varit deras slutstation, hundratals lerkärl i taket och förstås en mmmassa skinkor längs väggarna. Andalusisk keramik.

Det var en onsdagkväll under absolut lågsäsong. Det var praktiskt taget fullsatt när vi (tidigt) gick hem. Spanjorer allihop.

Vilken pärla vi har upptäckt.

Inga kommentarer: